Mjesto: Sveučilište u Zadru (Google zemljovid, Microsoft Maps Live zemljovid)
Vrijeme: 3.-6. rujna 2009.


Plakat: SLS 2009
Knjiga sažetaka: naslovnica, sadržaj


Za SLS 2009 smo postaviliv Google Group-u na koju se možete prijaviti. Tu možete diskutirati s drugim sudionicima pitanja oko puta, smještaja i drugih stvari. Grupa je otvorena svima (za čitanja) i prijavljenim čalnovima za pisanje, budite oprezni s osobnim podatcima!
Postoji i Mrežni kalendar s važnim rokovima, ili prijavite sljedeću URL u vašem Outlook, iCal, Sunbird, ili na mobilnim uređajima: ./SLS%202009.ics

Važni rokovi:
  • Dostava konačnog sažetka: 20. srpnja 2009.
  • Rana prijava: 25. srpnja 2009.

Pozivamo vas na prijavu izlaganja na četvrtom godišnjem skupu Slavističkog lingvističkog društva, koji se održava na Sveučilištu u Zadru od 3. do 6. rujna 2009.

Gostujući predavači:

Cilj je SLS-a stvaranje zajednice studenata i znanstvenika s interesom za područje slavističke lingvistike, t.j. sustavnog i znanstvenog izučavanja slavenskih jezika. Društvo želi biti otvoreno i uključivati što je više moguće članova; niti jedna škola, model, pristup ili teorija nisu pretpostavljene, niti postoji ograničenje u smislu geografske ili akademske pripadnosti.

Članci koji se bave bilo kojim aspektom slavističke lingvistike, u okviru bilo koje teorije su prigodni, kao i interdisciplinarni članci (sociolingvistički, iz računalne lingvistike, usvajanja jezika, itd.). Jedino ograničenje je da teme članakabudu s područja slavističke lingvistike. Izlaganja će trajati 20 minuta, a rasprava dodatnih 10 minuta. Podržavamo svakoga da sudjeluje i molimo vas da ovu obavijest proslijedite kolegama i studentima.

Rok za prijavu sažetaka bio je: 5. lipnja 2009.

Svi sažetci bili su recenzirani, a autori prihvaćenih sažetaka bili su obaviješteni do 15. lipnja 2009.

Dodatne informacije možete naći na ovim mrežnim stranicama ili dobiti e-poštom na adresi: …@…

Isto tako, pozivamo vas da posjetite stranice društva.

Godišnja članarina SLS-a je 40 $. Članarina za studente je 20 $. Smanjena članarina od 30 $ predviđena je za umirovljenike, nezaposlene i oni koji nisu zaposleni u punom radnom vremenu, kao i za članove s financijskim poteškoćama u Rusiji i istočnoj Europi. Uplatom članarine stječe se pravo na primanje časopisa društva, kao i popust na kotizaciju godišnjih skupova društva SLS-a; članstvo u SLS-u je obvezatno za izlaganje. Članarina se primarno ulaže u troškove godišnjeg skupa, kao i u troškove tiska i poštarine JSL-a.